☀️ De zomer komt eraan, en we passen ons aan!
Vanaf nu is restaurant Per Bacco op zondagmiddag gesloten (in juni, juli en augustus).
Maar geen zorgen:
🍽️ We zien u elke avond met een glimlach!
Kunt u niet naar ons komen? Geen probleem, dan komen wij naar u! Bestel nu op Ubereats en Deliveroo.
Guanciale, afkomstig van de wang van een varken, is een rijk en vet stuk vlees dat vaak wordt gekruid voor gebruik.
Pecorino is een kaas gemaakt van schapenmelk, die voornamelijk in vetgehalte verschilt van koemelk. De kaas is historisch van mediterrane oorsprong.
Het zijn lange pasta's, gemaakt met de chitarra, een instrument van gespannen snaren waarmee het pastablad in vierkante spaghetti wordt gesneden.
Mozzarella di bufala is een pasta filata zuivelproduct dat traditioneel wordt geproduceerd in de provincies Caserta en Salerno.
Burratina is een verse Italiaanse kaas van koemelk. De buitenkant is stevige mozzarella, terwijl de binnenkant stracciatella en room bevat.
Ricotta Salata is een Italiaanse kaas die wordt gemaakt van schapenmelkwei, die wordt geperst, gezouten en gedurende ten minste 90 dagen gerijpt.
Calamarata zijn ringvormige pasta, vaak geverfd met inkt van inktvissen, waardoor ze eruit zien als inktvisringen.
Nduja, oorspronkelijk uit Calabrië, is een pikante varkensworst. Vanwege zijn consistentie wordt hij als broodbeleg and pastasaus gegeten.
Het is een Zuid-Italiaanse kaas van koemelk. Hij kan ook van andere melksoorten worden gemaakt, maar dat is minder gebruikelijk.